050-721 09 02 info@progressevents.nl

2016 – Quiz in Martinikerk groot succes!

 

7-02-2016

Zaterdag 6 februari heeft team ‘Spanish Inquizition’ voor de tweede keer op rij de overwinning van de
Open Nederlandse Quiz Contest (ONQC) binnen gehaald. Dit team was de sterkste van de 89 nationale en internationale teams die streden om de begeerde titel. Het team wist maar liefst 73,5 van de in totaal 90 punten te behalen.

‘Spanish Inquizition’ won naast de eeuwige roem ook een geheel verzorgd weekend Antwerpen inclusief een brouwerij bezoek. Daarnaast dragen zij een jaar lang de titel ‘Beste Quiz Team van 2016’.

In de sfeervolle Martinikerk in Groningen werden diverse rondes voorgelegd door onze quizmaster. De quiz bestond net als voorgaande edities uit negen spannende rondes. In totaal waren er twee fotorondes, twee muziekrondes en vijf rondes met algemene kennisvragen. De organisatie van de grootste kennisquiz van Nederland was in handen van Progress Events.

De knappe tweede prijs ging dit jaar naar team ‘Gargamel’ en de welverdiende derde prijs naar ‘Blue Toes’. Daarnaast was er dit jaar een speciale studentenprijs. ‘Tequila Mockingbird’ mag zich een jaar lang het ‘Beste Studenten Quiz Team van 2016’ noemen. Dit jaar won Ernst Elzinga van team ‘Glutius Maximus’ de individuele ‘Fifty-Fifty ronde’ en mocht zich daarmee de slimste persoon van deze 7e editie noemen.

Volgend jaar zullen alle teams opnieuw proberen de titel binnen te slepen. Zij krijgen hiervoor de mogelijkheid op zaterdag 4 februari 2017, tijdens de 8e editie van de Open Nederlandse Quiz Contest!

2015 – Fantastische en verdiende overwinning bij de Open Nederlandse Quiz Contest!

07-02-2015
Afgelopen zaterdag 7 februari 2015 heeft team “Spanish Inquizition” de 6e editie van de Open Nederlandse Quiz Contest (ONQC) op zijn naam geschreven. Dit vijfkoppige allround team met spelers uit het hele land was de sterkste van de 73 teams die streden om de begeerde titel. Het team wist met 1,5 punt voorsprong op de nummer twee deze ONQC naar zich toe te trekken. Vorig jaar moesten ze het op een halve punt afleggen tegen Blue Toes dus was dit een zeer verdiende overwinning! Zij wonnen naast eeuwige roem en liters mooie speciaalbieren ook een geheel verzorgd weekend Antwerpen inclusief een bezoek aan een brouwerij! Ook mogen zij zich een jaar lang de onbetwiste winnaar noemen met als titel ‘Beste quiz team van 2015’.

Teams uit binnen- en buitenland streden om de titel ‘Beste Quiz Team van 2015’. In de Martinikerk in Groningen werden verschillende rondes voorgelegd door onze quizmaster. De quiz bestond net als de vorige editie uit negen spannende vragenrondes die onder andere gaan over showbizz, nieuws, geschiedenis en topografie. In totaal waren er twee muziekrondes, twee fotorondes en vijf rondes met algemene kennisvragen.

De knappe tweede plaats ging naar team ‘Claxon’! Zij keerden huiswaarts met allen 5 kaarten voor de Wolff Bioscoop en een lekker gevuld ‘La Chouffe- bierpakket’ en een ‘Duvel- bierpakket’! De derde prijs was dit jaar voor ‘Zonder Henk’ en zij kregen ook een welverdiend ‘La Chouffe-bierpakket’ en een ‘Duvel- bierpakket’!

Dan was er vanzelfsprekend nog de altijd spannende ‘Fifty-fiftyronde’! Een uitdagende extra ronde waarbij alle deelnemers individueel vragen moeten beantwoorden door snel een rode of een gele kaart in de lucht te steken voor het juiste antwoord. Deze ronde valt buiten de puntentelling van de quiz en is gewoon een leuke opsteker voor de winnaar. Deze mag zich namelijk de beste individuele deelnemer noemen en won ditmaal een volledig VIP-arrangement inclusief consumpties voor de komende voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag voor zijn/haar hele team! De winnaar van de Fifty-fiftyronde 2015 was Michel Dubbelboer van de ‘Gargamel’!

Tot slot was er nog de welbekende ‘Poedelprijs’ die uiteindelijk naar het team ‘Theater Chicks en Wessel’ ging! Zij kregen allen het verdiende ‘Maredsous- bierpakket!

Volgend jaar zullen teams uit het hele land weer proberen de titel te veroveren. Zij krijgen daarvoor de kans op zaterdag 6 februari 2016, tijdens de 7e editie van de Open Nederlandse Quiz Contest!

2014 – Heroïsche overwinning bij de Open Nederlandse Quiz Contest

02-02-2014
In een ongekend spannende eindspurt wist uiteindelijk het team ‘Blue Toes’ de vijfde editie van de Open Nederlandse Quiz Contest naar zich toe te trekken! Zij versloegen met een halve punt meer (73 punten) de nummer twee genaamd ‘Spanish Inquizition’ (72,5 punt)! Ze spelen op zondagen vaak mee met de reguliere Triviantquiz in De Toeter, maar het was de eerste keer dat de Blue Toes de winnaar werden van de alom bekende Open Nederlandse Quiz Contest. Nogmaals een zeer knappe prestatie om trots op te zijn! Ze werden vanzelfsprekend bedolven onder de prijzen met o.a. voor één ieder een heerlijke fles Duvel en maar liefst een geheel verzorgd weekend naar Antwerpen inclusief een bezoek aan de brouwerij Duvel Moortgat! Ook mogen zij zich een jaar lang de onbetwiste winnaar noemen met als titel ‘Beste quiz team van 2014’.

In 9 rondes werden 57 teams aan de tand gevoeld over diverse onderwerpen als geschiedenis, sport, cultuur en showbizz. Vanaf de kansel in de Martinikerk bracht de quizmaster de vragen in het Nederlands en Engels ten gehore, de fraaie ambiance, het grote aantal deelnemers en de uitbundige gezelligheid maakte het eerste lustrum van de Open Nederlandse Quiz Contest opnieuw tot een daverend succes! De deelnemers kwamen uit het hele land, met onder andere teams uit natuurlijk Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Enschede, Zwolle en Deventer.

Zoals gezegd ging een eveneens knappe tweede plaats naar de ‘Spanish Inquizition’! Zij keerden huiswaarts met allen een lekker gevuld ‘La Chouffe- bierpakket’! De derde prijs was dit jaar voor ‘Ministry of Silly Answers’ en zij kregen ook een welverdiend ‘La Chouffe-bierpakket’!

Dan was er natuurlijk nog de ‘Fifty-fiftyronde’! Een uitdagende extra ronde waarbij alle deelnemers individueel vragen moeten beantwoorden door snel een rode of een gele kaart in de lucht te steken voor het juist beoogde antwoord. Deze ronde valt buiten de puntentelling van de quiz en is een puur leuke opsteker voor de winnaar. Deze mag zich namelijk de beste individuele deelnemer noemen en wint een volledig VIP-arrangement voor de komende voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en Go Ahead Eagles voor zijn/haar hele team! Ook kregen de winnaar en tevens de nummer twee een bierpakket mee. De daadwerkelijke winnaar van de Fifty-fiftyronde 2014 was Ben van de ‘Ideale Schoonzoon’!

Tot slot was er nog de welbekende ‘Poedelprijs’ die uiteindelijk naar het team ‘Groene Thee’ ging! Het was een grappig tafereel waarbij tijdens de zogeheten ‘Shoot-out’ het goede antwoord was voor het team dat het meest ver van het gevraagde antwoord afweek. Zij kregen ook allen een ‘verdiende’ fles La Chouffe, een beetje spannender dus dan doorgaans groene thee zullen we maar zeggen.

Volgend jaar zullen teams uit het hele land weer proberen de titel te veroveren. Zij krijgen daarvoor de kans op zaterdag 7 februari 2015, tijdens de 6e editie van de Open Nederlandse Quiz Contest!

2013 – Drie keer is scheepsrecht tijdens de Open Nederlandse Quiz Contest

02-02-2013

De vierde editie van de Open Nederlandse Quiz Contest is zaterdag 2 februari gewonnen door de vijf fanatieke deelnemers van team ‘Het verhaal van kapitein Ortega’. In een spannende competitie tussen 78 teams bleken zij de meeste kennis in huis te hebben. Het team dat voluit ‘Wij denken dat het verhaal van kapitein Ortega, best wel eens waar kan zijn’ heet, mag een jaar lang pronken met de titel ‘Beste quiz team van 2013’.

In 9 rondes werden bijna 400 deelnemers aan de tand gevoeld over diverse onderwerpen als geschiedenis, sport, cultuur en showbizz. Vanaf de kansel in de Martinikerk bracht de quizmaster de vragen in het Nederlands en Engels ten gehore, waarbij de aanwezige akoestiek voor een fantastisch mooi effect zorgde. De fraaie ambiance, het grote aantal deelnemers en de uitbundige gezelligheid maakte de Open Nederlandse Quiz Contest wederom tot een enorm succes. De deelnemers kwamen uit het hele land, onder andere Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Enschede, Zwolle en Deventer waren vertegenwoordigd.
Team ‘Het verhaal van kapitein Ortega’ bestaat uit de spelers Boike Teunissen, Bas Volkers, Arjan Langeveld, Sanne Bücking en Tim Huyink. Dit was alweer de derde keer dat ze meespeelde met de Open Nederlandse Quiz Contest. Na twee keer nét naast het podium te eindigen, waren zij dit jaar extra blij met de eerste plaats. Zij gaan er niet enkel met de titel en liters bier vandoor, maar winnen ook een geheel verzorgd weekend Antwerpen inclusief een bezoek aan de brouwerij Duvel Moortgat. De tweede plaats ging naar team ‘Gargamel’, de winnaar van vorig jaar. De derde plaats ging naar team ‘De Feestkoetsiers’. Nieuw was dit jaar een poedelprijs voor het laatste team; team ‘Eri’.

Volgend jaar zullen teams uit het hele land weer proberen de titel af te pakken. Zij krijgen daarvoor de kans op zaterdag 1 februari 2014, tijdens de 5e editie van de Open Nederlandse Quiz Contest.